Mechanische rekenmachines

Deze site is van Kees Nagtegaal en is bedoeld voor verzamelaars van mechanische rekenmachines (zoals Odhner, Brunsviga, Facit, Addiator en Produx) en voor diegenen, die belangstelling hebben voor deze materie.

Om te beginnen wil ik wijzen op mijn verzameling. Via Gallery kunt u de foto's van al mijn exemplaren bekijken.  

. Master DA 702Om mijn verzameling te specialiseren en omdat een gedeelte mij niet meer zo aanspreekt (en vanwege ruimtegebrek) zijn een aantal rekenmachines en veel rekenlinealen te koop. Dit is te zien aan de vermelding FOR SALE. Indien u belangstelling heeft, of u wilt iets over mijn verzameling vragen, neem dan contact met mij op.

Denkt u aanvullingen voor mijn verzameling te hebben, of heeft u een voorstel om iets te ruilen, neem dan ook contact met mij op. Mijn belangstelling gaat tegenwoordig voornamelijk uit naar addiators en andere kleine apparaten. Mocht uw belangstelling vooral uitgaan naar deze kleinere apparaten, dan wil ik u graag wijzen op de door mij samengestelde catalogus waarin het overgrote deel van alle bestaande Addiators (of slide-adders)  te vinden is. Deze catalogus (in PDF-bestand) is vrijblijvend te downloaden.

Clay-Adams 8

 

Alleen de homepage en de pagina Rekenmachines zijn in het Nederlands, de rest is alleen in het Engels.